Att köpa en häst i en lägre prisklass eller en oriden häst osedd känns för många som något ”värt att våga”,  framförallt om man har mycket erfarenhet av unga hästar/ många olika hästar. Ska man därimot hitta sin vän för livet,  en läromästare på högre nivå eller om man helt enkelt har väldigt specifika krav på vad man vill ha så kan det absolut vara värt att komma ner till mig för att titta på häst. Det är mycket tidskrävande att planera en sådan resa men i slutändan är det värt allt jobb och resan blir dessutom en rolig och lärorik upplevelse. Beroende på hur mycket tid vi har och hur specifika krav du som köpare har så letar jag fram 5-8 hästar som vi kan prova under 2 dagar. Och förhoppningsvis slutar det med att vi hittar din drömhäst under dessa dagarna. Allt går att hitta – unghästar, läromästare, dressyrhästar, hopphästar och ponnyer.

I Holland föds ca 3 gånger så många hästar per år i jämnförelse med Sverige (som dessutom är 11 gånger större) och stamböcker som KWPN, BWP och Zangersheide står högt på de internationella listorna av högprsterande hästar. Chansen att du får en häst med mycket kvalitet till ett bra pris är därför stor. Om du skulle vara intresserad av att göra en sådan här resa så får du gärna kontakta mig via mail eller ringa.

Jag letar fram ett antal hästar och skickar info, film och pris till dig så att du kan titta på utbudet och ge mig feedback på vilka hästar du gillar/som inte passar dig.

Resan: Man kan välja att bila ner, annars finns det även möjligheter att flyga så hämtar jag dig/er på flygplatsen.

Göteborg (Landvetter) –> Amsterdam (Schiphol)
Göteborg (Landvetter) –> Dusseldorf (DUS) (Tyskland)

Stockholm (Arlanda) –> Amsterdam (Schiphol)
Stockholm Arlanda –> Eindhoven

Köpenhamn (COP) –> Amsterdam (Schiphol)
Köpenhamn (COP) –> Eindhoven (EHV)

Pris: För att det ska vara lönsamt för mig att ta emot dig som kund bör du leta häst för minst 200.000kr. Letar du i en lägre prisklass kanske det är intressant att köpa osett.

Jag tar 12% inkl moms, (10% om du köper på företag) på priset på hästen i provision om det inte är en av mina egna hästar som säljs.  Jag räknar 12% på priset säljaren begär för sin häst sedan hoppas jag på att vi kan pruta ner hästen något vid ett eventuellt köp. Bensin, övernattning (Jag betalar mina egna övernattningar), transport och besiktning tillkommer.

Blir det i slutändan inget hästköp så tar jag betalt för bensinen + 100€ /dag (1 dag =  ca 8 timmar) vi åkt runt. Men förhoppningsvis åker du ju hem med din drömhäst!

Bestämmer du dig för en av hästarna vi tittat på så bokar jag tid för besiktning. Jag är givetvis med på besiktningen åt dig!