Mijn naam is Andrea ik ben 27 jaar, ik kom oorspronkelijk uit Zweden maar woon sinds 2008 in Asten (Noord Brabant) Nederland. Ik ben opgegroeid in de buurt van Gothenburg (zuidwest Zweden) en paarden heeft altijd en belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Ik heb op de gymnasium een speciale inrichting gekozen waarin ik natuurkunde en paardensport kon combineren. Op deze manier kon ik een goede studie volgen maar tegelijk ook 100% voor de paardensport gaan. 

In 2007 ben ik afgestudeerd en in 2008 besloot ik om naar Nederland te verhuizen om met paarden te gaan werken. Toen heb ik 1,5 jaar als ruiter gewerkt bij Stal Heijligers (Rob Heijligers & Nina Fortgens) in Asten vooral om jonge paarden te trainen. Toen ik daar werkte leerde ik heel veel over verschillende paarden en heb ik ongeveer 8-9 paarden per dag gereden zes dagen per week, een droombaan als je van paardrijden houd. Maar na 1,5 jaar wou ik iets nieuws proberen en begon ik met het Nederlandse taal leren een paar uur per week. Dit combineerde ik met een deeltijdbaan als groom en thuisruiter voor de Braziliaanse ruiters Carlos Ribas & Katty King. Dit heb ik ongeveer 2 jaar lang gedaan. Het was een leuke ervaring en ik heb toen heel fijne paarden mogen rijden en ben ik als groom meegegaan op grote wedstrijden zoals Global Champions Tour in Rio en Olympische spelen in Londen. Toch heb ik altijd geweten dat ik door wilde studeren en in 2011 begon ik met de studie Fysiotherapie in Eindhoven. Vandaag ben ik afgestudeerd fysiotherapeut en werk ik ongeveer 20uur per week als fysiotherapeut voor PSVs Vroenvoetbal team. Hiernaast train ik jonge paarden en verkoop ik paarden naar Zweden. in 2016 begin ik met mijn volgende deeltijdstudie Fysiotherapie voor Paarden en Honden.
Mijn passie is paarden en ik vind het vooral leuk om jonge paarden te trainen en volgen als ze ontwikkelen. Ik probeer mijn eervaringen vanuit de Zweedse paardensport te kombineren met de Nederlandse paardensport om het beste uit de twee werlden uit te halen. 

 

Als ik paarden verkoop naar Zweden is het vooraal an particuleren. Paardensport is een grote sport daar en omdat het land 11x groter is dan Nederland hebben veel mensen de mogelijkheid om paarden thuis te houden. De paarden hebben het in Zweden heel goed, de wet zegt dat elke paard ten minste 4 uur per dag naar buiten moet komen in een wei of paddock maar vaak lopen de paarden de hele dag buiten en staan ze snachts gewoon binnen. Ze worden goed voor verzorgd en getraind. Handelsstallen bestaan natuurlijk ook maar is komt niet zo vaak voor als hier in Nederland. Dat is ook een van de redenen dat veel mensen gaan importeren vooral vanuit Nederland of Duitsland. 

 

Wie ben ik?

Er zijn verschillende redenen waarom Zweedse mensen voortaan paarden importeren uit Nederland. In Nederland worden 3x zoveel paarden gefokt per jaar en de Nederlandse afstammingen zijn natuurlijk wereldbekend. Maar het kan natuurlijk moeilijk en eng zijn om een paard zelf te importeren vanuit een andere land. Omdat ik in Nederland woont maar beide talen spreekt kan ik natuurlijk de koper en de verkoper helpen om een goed contact te houden, een paard bekijken, proberen, video's maken, contract schrijven, keuringen en transport regelen. Vaak vinden de koper het ook leuk om een beetje contact te blijven houden met de verkoper en af en toe wat foto's op te sturen en even melden hoe het gaat. Ik geef veel om paarden en ik zou nooit een paard verkopen aan iemand waar ik geen goed gevoel bij had. 


 

Waarom kopen ze via mij?