Het begint vaak met een aanvraag van een klant uit Zweden, iemand geeft aan wat voor paard hij/zij zoekt en daarna begint mijn zoektocht. Allereerst vraag ik bekenden of ze op dat moment iets te koop hebben die mijn klant misschien kunt passen, daarna ga ik op internet rondkijken en daarna plaats ik vaak een advertentie op Marktplaats of Sporthorses. Net als in Nederland zijn er in Zweden ruiters en paarden op verschillende niveaus en met verschillende doelen. De ene week heb ik een klant die een jonge paard met een bepaalde afstamming zoekt voor de hogere werk en een andere week heb ik iemand die een boomproef paard zoekt om lekker in de bos te kunnen rijden.

 

Als u een paard heeft die een klant zou kunnen passen zie ik graag eerst informatie, foto's en video's via mail of whatsapp. Als ik denk dat het mijn klant zou kunnen passen stuur ik het door. Als het de klant aanspreekt kom ik naar u toe om het paard te bekijken en probeer ik de paard (mits hij zadelmak is). Ik maak dan zelf ook veel foto's een video's en dit stuur ik daarna allemaal door aan de klant. Als de klant besloot om het paard te kopen wordt een keuring aangevraagd bij u in de buurt. Soms alleen klinisch maar vaak willen de klanten voortaan ook een röntgelogish keuring (dit hangt natuurlijk ook van de prijs en de wat de paard gebruikt voor gaat worden). Als de paard gezond is betaalt de klant de keuring en anders de verkoper. Als alles goed is wordt een contract opgezet en transport besteld. Vaak kunt het paard binnen 2 weken vertrekken.

 

Als u een paard heeft waar ik op dit moment geen klant voor heb kan ik u paard altijd in Zweden adverteren en op deze manier proberen te verkopen.

 

Ik vind het heel erg belangrijk dat de klant een goed paard krijgt die goed bij de klant past. Het paard moet gezond zijn en ik wil bij een verkoop 100% achter het verkoop van uw kunnen staan. Daarom is het ook heel belangrijk dat u als verkoper eerlijk blijft over uw paard, is hij ooit geblesseerd geweest of doet hij ooit iets wat belangrijk is om te weten, meldt dit dan alstublieft. Sommige ruiters vinden een bokkende paard eng een andere ruiters vinden het juist leuk als een paard speels is. 
 

Hoe werkt het verkooppprocess in de praktijk?