Om mig

Mitt namn är Andréa. Jag är bosatt utanför staden Eindhoven (södra Holland). Jag är uppväxt norr om Göteborg (Tjörn) men gjorde min gymnasieutbildning i södra Skåne på internatet Bollerups Naturbruksgymnasium; ett kombinationsprogram ->naturvetenskap/hästutbildning. Utöver naturvetenskap lästes alltså kurser såsom: avel, unghäst, tömkörning, ridning, körning, skötsel, hästkunskap och mycket mer.

År 2008 tog jag steget och flyttade ner till Holland för att arbeta som beridare och unghästutbildare för en Holländsk tävlingsryttare och hans svenska sambo Rob Heijligers & Nina Fortgens, (Stal Heijligers) . Under tiden jag jobbade där lärde jag mig enormt mycket om unghästar, mitt arbete var att rida 8-9 hästar om dagen, sex dagar i veckan, en dröm när man älskar att rida. Efter 1,5 år kände jag att jag ville hoppa på något nytt, då började jag skolan för att lära mig det Holländska språket och samtidigt jobbade jag som groom och hemmaryttare åt den brasilianska ryttaren Carlos Ribas. Här stannade jag i ca 2år på deltid, det var kul att få rida dessa fina välutbildade hästar och att få åka med på stora internationella tävlingar som OS 2012 och Global Champions tour. Men inom mig har jag nog alltid vetat att jag skulle vilja plugga vidare för att säkra min framtid och det var också anledningen till att jag slutade jobba för Carlos och började läsa till Fysiotherapeut på högskolan här i Eindhoven år 2011. Idag är jag examinerad fysiotherapeut för människor och jobbar med detta 3 dagar i veckan. Vid sidan av jobbet håller jag med unghästar och försäljning framförallt till Sverige. Jag försöker att kombinera jobbet och hästarna på bästa möjliga sätt.

Min passion är att arbeta och utbilda unghästar, men i dagsläget ligger ridningen och utbildningen av unghästar lite på hyllan och förmedling av andras hästar har blivit en större del i mitt företag.  När jag letar fram hästar åt en kund försöker jag att kombinera mitt svenska häst-tänkande med mina holländska erfarenheter. Jag samarbetar med andra ryttare och uppfödare för att kunna ha ett brett utbud av hästar.

De hästar som säljs på video är framförallt unghästar, föl-3 åringar. Detta kan vara hästar som jag äger delvis eller förmedlingshästar. När jag tittar på unghästar letar jag unga talanger, hopp eller dressyr, så kollar jag kritiskt men nyfiket på varje individ. Jag kollar tänder, ben och hovar. Unghästarna ska ha mycket kvalitet och bra stam. Men att de kommer fram och hälsar, är nyfikna, och verkar vara glada individer är minst lika viktigt.

Förmedling

När jag startade mitt företag AG-Horses sålde jag endast hästar jag själv köpt in. Men jag har märkt att efterfrågan på hästar är så otroligt varierad att det är omöjligt för mig att alltid ha något inne som kan passa olika sorters kunder, jag får förfrågningar om hoppstammade föl, unghästar, svårklass hästar, läromästare och ponnyer. Detta har gjort att jag har börjat forma om mitt företag, mer förmedling och färre egna hästar. Detta fungerar utmärkt och är både utmanande och kul! Vid osedd förmedling berättar du vad du söker och jag skickar olika alternativ på hästar som kan passa. Dessa hittar jag via annonser eller via egna kontakter.

Sen är ett alternativ att komma ner och åka runt och prova hästar i 2 dagar, du kan läsa mer om detta under fliken *åka till Holland*.