Att importera

Det kan kännas osäkert att importera en häst om man aldrig gjort det innan, det är logiskt och absolut inget konstigt. Men jag är verkligen villig att göra mycket för att du ska känna dig så säker som möjligt på ett eventuellt köp. Både för din, min och hästens skull. Jag vill att du som köpare (en eventuell annan säljare) och jag själv som säljare/förmedlare skall känna oss nöjda och glada efter en såld häst. Att flyga eller ta sig till Holland för att komma och titta och prova är alltid en möjlighet. Detta kan kännas extra aktuellt om man vill köpa en riden/färdigutbildad häst, men det kostar givetvis tid och pengar.

Tanken att inte provrida eller se en häst i verkligheten kanske är lite skrämmande, men man kan faktiskt göra väldigt mycket även om man inte kan komma titta eller prova; telefonsamtal, skype, bilder och videor. Man kanske till och med tar sig extra tid och frågar extra många frågor om hästen.

Jag kan ju aldrig lova att ryttar-häst kombinationen blir perfekt. Men ju tydligare du är med att berätta precis vem du är, hur du rider, vad för sorts hästar du ridit innan och vad för slags häst du letar efter, ju större är chansen att vi tillsammans lyckas med ett perfekt köp. Jag står 100% bakom hästarna jag säljer, alla frågor besvaras. Chansen att allt passar, att du får en bra häst till ett bra pris är stor! En fördel med att importera är naturligtvis att det föds mycket fler föl i Holland än i Sverige per år. Vilket innebär att vi kan hålla lägre priser på hästar med mycket bra stam och kvalitet än vad som är möjligt i Sverige. Skulle du och hästen mot all förmodan inte passa ihop, chansen finns naturligtvis alltid, så borde det vara inte vara något problem att sälja vidare hästen till någon annan ryttare i Sverige. Och jag hjälper givetvis gärna till, både härifrån och genom de kontakter jag har hemma i Sverige.

Känns det osäkert att du aldrig har träffat mig personligen så föreslår jag att vi annordnar ett skype-samtal. Om du vill träffa och prata med någon i Sverige som kan berätta lite om vem jag är så går detta säkert att lösa. Jag har både familj och vänner kvar i olika delar av Sverige. Angående transport så är priserna bra, exempel är ca 6000kr + moms till Göteborg och ca 8000kr + moms till Stockholm. Jag skickar helst hästarna med Marcel Jordan Transports eller Potijk. De ar väldigt måna om hästarna, använder moderna lastbilar med airco och fönster, med tillgang till mat och vatten. Chaufförerna är hästvana och håller koll på hästarna via kamera. Även övernattningar i stall anordnas vid längre resor. Framförallt för unghästar är det viktigt att inte stå helt själva så många timmar plus att de står mycket stadigare på lastbil än i transport. Jag bokar givetvis transport, fixar med exportpapper osv.

Vill du ända komma ner och hämta din häst själv? Eller skicka den med ett företag som du väljer och bokar själv. Då är det givetvis inte heller några problem, men glöm inte att du själv då är ansvarig för exportbesiktning och transportpapper.